PR

PARIAZĂ RESPONSABIL ! ÎNTOTDEAUNA ! FĂRĂ EXCEPȚIE !

Ce este jocul de noroc responsabil?

Jocul de noroc responsabil este un concept larg care cuprinde mai multe politici și cerințe care se aplică părților interesate de jocuri de noroc pentru a se asigura că respectă cele mai înalte standarde de calitate și oferă o experiență sigură pentru utilizatori care protejează oamenii de consecințele negative potențiale ale jocurilor de noroc online.

Jocurile de noroc trebuie tratate ca o distracție și nu ca un mijloc de a genera venituri. În timp ce majoritatea populației poate trata jocurile de noroc ca agrement și cheltuie doar ceea ce își pot permite să riște, pentru unii poate fi mai dificil.

Atât operatorilor online, cât și furnizorilor de software care furnizează platforme și servicii de jocuri de noroc online li se cere să se conformeze principiilor jocurilor responsabile. Mai mult, furnizorii de software trebuie să sprijine operatorii online pentru a se conforma cerințelor tehnice și legislative. Putem evidenția 7 tipuri de zone de jocuri de noroc responsabile direct conectate la industria iGaming:

   Protecția jucătorilor vulnerabili;
   Prevenirea jocurilor de noroc minori;
   Măsuri de siguranță împotriva activităților infracționale;
   Confidențialitatea informațiilor;
   Protecție de plată online;
   Un mediu online sigur;
   Marketing etic și responsabil.

Cele 7 domenii ale jocurilor de noroc responsabile și sigure

Cum putem defini cele 7 tipuri de jocuri de noroc responsabile care afectează industria noastră actuală?

Să aruncăm o privire rapidă asupra principalelor elemente de joc responsabile pe care trebuie să le ia în considerare toți furnizorii de software și operatorii online.

1. Protecția jucătorilor vulnerabili.

Unul dintre cele mai importante domenii ale jocurilor de noroc responsabil este protejarea jucătorilor vulnerabili. Unii jucători pot deveni dependenți de jocuri de cazino sau de activități de pariuri sportive și cheltuind prea mulți bani viețile lor normale vor fi curând afectate.

Printre principalele măsuri care pot fi impuse de majoritatea autorităților de reglementare din industrie, putem menționa programe de autoexcludere, limite pentru cantitatea de bani și timpul pe care jucătorii îl pot petrece pe un site web de jocuri. În același timp, fiecare țară specifică își impune propriile reglementări, cum ar fi Marea Britanie, unde unele companii au integrat în urmă cu câteva luni o nouă funcționalitate de verificare a realității care se aplică tuturor furnizorilor licențați din Marea Britanie. Această facilitate de verificare a realității permite jucătorilor să stabilească o frecvență pentru a primi o afișare a timpului trecut de la începerea sesiunii, ceea ce oferă jucătorilor șansa de a stabili o limită a pierderilor și de a ieși de pe site-ul jocurilor de noroc.

La fel, au fost implementate multe alte instrumente pentru a ajuta jucătorii să se bucure de sesiuni de joc responsabile, cum ar fi posibilitatea de a stabili limite financiare conturilor lor. De exemplu, pentru a evita potențialele decizii de grabă, o creștere a limitei de depozit nu va produce efecte până la o perioadă de 24 de ore.

Un alt aspect legat de auto-excludere a fost implementat în Danemarca și este legat de posibilitatea de a se exclude de la toate activitățile de jocuri de noroc online din țară. Jucătorii pot face acest lucru înregistrându-se în Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere (ROFUS).

Mai mult, operatorii trebuie să afișeze informații despre organizații speciale care pot oferi sprijin jucătorilor care au fost afectați de dependența de jocuri de noroc.

2. Prevenirea jocurilor de noroc în cazul minorilor.

Prevenirea jocurilor în cazul minorilor este unul dintre cele mai importante aspecte ale jocurilor de noroc responsabile și trebuie subliniat faptul că persoanele care nu au împlinit vârsta legală (18 sau 21 de ani) nu trebuie să poată juca cu bani reali.

Legea din România interzice persoanelor minore (care n-au împlinit vârsta legală de 18 ani) să parieze. Dacă nu aveți minim 18 ani vă rugăm să părăsiți imediat site-ul www.013.ro.

La rândul lor, operatorii online trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că activitățile de jocuri de noroc cu protagoniști persoane minore nu se desfășoară pe site-urile lor web și că sunt respectate legile care protejează minorii din jurisdicțiile vizate.
Operatorii trebuie să prezinte un proces de înregistrare clar pentru toți jucătorii și pașii de verificare obligatorii care trebuie urmați pentru a asigura vârsta jucătorilor.

În același timp, părinții sunt sfătuiți să monitorizeze și să ia toate mijloacele necesare pentru a le bloca accesul, instalând aplicații de control parentale și / sau programe pe dispozitivele lor.

3. Măsuri de siguranță împotriva activităților infracționale.

Site-urile de jocuri de noroc pot fi afectate de activitățile infractorilor online, la fel ca orice alte site-uri care se ocupă de comerț electronic sau tranzacții financiare. Pentru a-și îndeplini obiectivele și pentru a obține date financiare și private, infractorii online utilizează programe software dăunătoare care vizează vulnerabilitățile site-urilor web.

Pentru a opri această tendință în creștere, operatorii sunt invitați să introducă proceduri și programe software care detectează și blochează activitățile de spălare de bani și dispozitivele de hacking.

4. Confidențialitatea informațiilor.

Cum pot proteja operatorii online detaliile private ale clienților lor împotriva ochilor indiscreți ? Această zonă este conectată la nevoia de a păstra detaliile private ale jucătorilor în siguranță față de accesul neautorizat care poate apărea din cauza atacurilor criminale online ilegale.

Prin introducerea mai multor politici puternice pentru controlul accesului la date private importante, începând cu numele jucătorilor, adresele și numerele de telefon ale acestora, operatorii se asigură că confidențialitatea informațiilor este respectată și sunt în conformitate cu cerințele majorității autorităților de reglementare.

5. Protecția plăților online.

Operatorii care oferă opțiuni de pariere pentru evenimente sportive și jocuri de cazino trebuie să se asigure că jucătorii trebuie neapărat să acceseze o platformă software fiabilă care să le protejeze datele personale și detaliile financiare. Acesta este un motiv important pentru care operatorii trebuie să acorde o atenție majoră alegerii celei mai potrivite soluții de joc pentru scopurile lor, pentru ca jucătorii să depună în siguranță, să transfere și să retragă bani pe un site web de jocuri de noroc.

6. Crearea unui mediu online sigur.

Unul dintre cele mai importante principii ale jocurilor de noroc sigure impune operatorilor să creeze o serie de controale și mecanisme care creează cadrul unui mediu online sigur.

În acest scop, operatorii trebuie să se asigure că site-urile lor web sunt locații sigure în care jucătorii se pot distra într-un mediu sigur de jocuri de noroc și toate plățile și procesele tehnice se dezvoltă în mod sigur.

7. Marketing etic și responsabil.

Operatorii trebuie să se conformeze și să respecte codurile de practică de publicitate reglementare relevante, care, de obicei, se asigură că reclamele sunt corecte de fapt și nu vizează jucători minori sau vulnerabili, cum ar fi jucătorii care s-au autoexclus de la jocurile de noroc. De asemenea, este de așteptat ca operatorii să solicite permisiunea clientului înainte de a se angaja în marketing direct prin utilizarea detaliilor personale ale acestuia.

Cum poate o companie de jocuri de noroc să rămână responsabilă?

Orice companie este direct responsabilă pentru activitățile sale și trebuie să se asigure că principiile responsabile ale jocurilor de noroc sunt respectate și înțelese de toate părțile, de la autoritățile de reglementare și furnizorii de platforme până la furnizorii și jucătorii de jocuri de cazino.

În același timp, orice furnizor de platforme ca noi trebuie să se asigure că produsele sale software sunt încorporate într-un sistem complet de management care oferă o experiență de joc sigură și corectă.

Acest lucru înseamnă că, chiar dacă furnizorii de platforme nu pot fi în contact direct cu utilizatorii finali, aceștia sunt totuși în conformitate cu cerințele morale și juridice pentru a oferi operatorilor online mijloacele și instrumentele necesare pentru controlul:

dependenței de jocuri de noroc prin stabilirea limitelor de pariere și instrumente de autoexcludere;

problemelor de pariere a persoanelor minore verificând vârsta jucătorilor;

garantării confidențialității și securității datelor prin adăugarea de instrumente de securitate împotriva amenințărilor online și a activităților infracționale;

asigurării unui mediu de joc sigur jucătorilor prin integrarea capabilităților de monitorizare a software-ului.

Recomandări pentru jucătorii responsabili.

Întrucât suntem conștienți de fiecare parte interesată din industria iGaming este responsabilă pentru promovarea unei activități de jocuri de noroc etic, înțelegem că software-ul nostru de jocuri este orientat către jucătorii care trebuie să vadă aceste activități ca o modalitate de a petrece timpul într-un mod relaxant.

În acest scop, putem oferi următoarele recomandări pentru jucători:

Se presupune că activitățile de jocuri de noroc sunt distractive. Acesta este motivul pentru care site-urile online oferă atât de multă diversitate în cărți sportive și cazinouri online.

Jocurile online nu trebuie considerate un mod ușor de a câștiga bani.

Jucătorii nu ar trebui să parieze bani pe care nu își pot permite să-i piardă.

Pentru a nu pierde prea mulți bani, asigurați-vă că site-ul dvs. online conține un mecanism care vă permite să setați suma maximă de bani care va fi plasată pe un pariu într-o anumită perioadă.

Verificați și limitați-vă timpul în mediul online.

Cât timp petreci online pe site-urile de jocuri?

Dacă pierdeți în fiecare zi mai mult de câteva ore online, probabil este timpul să faceți o pauză de la această activitate pentru o perioadă.

Verificați și limitați câștigurile și pierderile online.

Deoarece majoritatea activităților de jocuri de noroc conțin un anumit factor de aleatoriu, jucătorii ar trebui să verifice cât câștigă și cât pierd.

În cazul în care observă o frecvență negativă, ei trebuie să decidă dacă activitățile de jocuri de noroc sunt potrivite pentru ei.

Dacă decid că este timpul pentru o pauză, jucătorii pot utiliza opțiunea „Autoexcludere” pentru a închide contul pentru o perioadă (6 luni, 1 an, 2 ani etc.).

Dacă simțiți că aveți o problemă cu jocurile de noroc online, credeți cu tărie că trebuie să contactați un grup sau o organizație specializată care vă poate oferi sprijinul necesar:

GamCare este una dintre autoritățile de top care oferă consiliere, consiliere și ajutor practic în abordarea impactului social al activităților de jocuri de noroc din Marea Britanie. Aceștia pot fi contactați folosind linia de asistență: 0845 6000 133. Rezidenții ne-britanici pot contacta, de asemenea, GamCare pentru detalii despre organizațiile internaționale de asistență.

Gamblers Anonymous este o asociere între bărbați și femei care s-au reunit pentru a acționa împotriva pericolului reprezentat de jocurile de noroc și sunt gata să-i ajute pe jucătorii compulsivi să facă la fel. Există mai multe burse regionale în întreaga lume.

Gambling Therapy pentru jocuri de noroc oferă sprijin și consiliere pentru oricine este afectat de jocurile de noroc. Membrii echipei de terapie pentru jocuri de noroc își desfășoară activitatea din locații atât din Marea Britanie, cât și internațional.

S. C. Mannschaft Invest S.R.L., o companie care sprijină jocurile responsabile.

S. C. Mannschaft Invest S.R.L. este conștientă de faptul că părțile interesate din această industrie sunt responsabile pentru acțiunile lor, de la furnizorii de platforme până la operatori și regulatori online. În același timp, deși compania noastră nu este un jucător major pe plan local, suntem totuși conduși de principiile responsabile ale jocurilor descrise mai sus.

Aprecierea arătată de clienți reprezintă recunoașterea importantă a eforturilor companiei noastre de a rămâne aproape de clienții noștri, oferind un cadru legal pentru ca aceștia să funcționeze în siguranță și legalitate.

În plus, compania noastră a desfășurat multe eforturi pe parcursul implementării valorilor de joc responsabile către clienții noștri care trebuie să-și însușească o manieră de joc lipsită de excese.

S. C. Mannschaft Invest S.R.L. depune întotdeauna eforturi mari pentru a ține pasul cu amenințările în continuă creștere din spațiul online care vizează site-urile web în căutarea de breșe de securitate ale platformelor web. De exemplu, platforma noastră este atacată frecvent de terți, indiferent dacă aceștia vizează clienții vechi sau noi.

Aceste tipuri de atacuri includ:

Forță brută împotriva back-end-urilor noastre (atacatorul încearcă diverse combinații de utilizator / parolă în încercarea de a ajunge la date interne).

Încercări de hacking (atacatorul sondează vulnerabilitățile cunoscute pentru a obține date protejate sau pentru a provoca perturbarea serviciului).

Atacuri volumetrice DDoS care se presupune că saturează conexiunea noastră de internet în așa fel încât traficul normal și legitim să nu poată trece.

Atacuri de tip strat de aplicație pe care utilizatorul rău intenționează să stopeze serviciile prin supraîncărcarea serverelor cu solicitări de aplicații.

De-a lungul anilor, compania noastră a luat mai multe măsuri de protecție împotriva atacurilor care vizează infrastructura noastră și apelează constant la evaluări continue de securitate efectuate de terți.

Decizia de a responsabiliza jocurile de noroc și de a crea un mediu sigur pentru jucători este o întreprindere comună pentru furnizorii de platforme, operatorii online și autoritățile de reglementare.

Întrucât principiile de bază ale jocurilor responsabile sunt integrate în sfaturile noastre din sport și produsele online, ne asigurăm că jucătorii noștri evită dependența de jocuri de noroc, problemele de pariere de către persoane minore, încălcările de confidențialitate și amenințările online.